Un brailean „ofticat” pe Braicar a decis sa ia atitudine


Stimate domnule Dermengiu ,

Stiu ca raspundeti la reclamatiile primite la Braicar  SA.  , sau cel putin asta am inteles de la alti cetateni ai Brailei , patiti si ei cu mijloacele nostre de transport in comun. Am o intrebare la dvs :

DE CE ISI BATE JOC BRAICAR-ul DE CALATORI ?

Un posibil raspuns il am si eu , dar as dori unul din partea dvs. Acel raspuns ar fi : deoarece  face legea prin Braila !

Exista tramvaiul spre Lacu Sarat , simgurul mijloc de transport catre aceasta statiune . Particularii nu au acest drept … Ar fi neloial a va face concurenta ?

Si atunci  , profitati de asta …

Un exemplu , azi !

JOI , 22 IULIE 2010

BILECTOMAT-ul 19 din statia de la ALBINA  – VIZIRU 1 , incaseaza doar bancnote , nu si fise … Si accepta printarea unui singur bilet si nu a patru , asa cum scrie acolo ! Atunci , blocati tastele acelea , sa nu mai fim atat de ofticati de tehnologie si sa consideram ca suntem mai prosti ca bilectomatul… A trebuit sa na rog de un alt cetatean din statie a imi da bancnota de 1 leu pentru a arunca biletul afara smecheria aia a dvs. Asta , la ora 10.41 ! Am biletul , il scanez , vi-l trimit , daca este necesar !

Cu pumnul de monezi date afara de respectivul automat a trebuit a merge peste strada si a cumpara bilete cu 2 calatorii de la un loto , existent acolo …

BILECTOMAT-ul 30 din statia statiunii Lacu Sarat este si mai destept : la ora 11.10 incaseaza banii si atat !  Trebuia sa il iau la picioare , oare , pentru a imi revedea banii ?

ACESTI BANI INTRA IN BUZUNARUL ACELORA CARE VERIFICA BILECTOMATELE , SAU EXISTA O CUTIE A MILEI BRAICAR ?

Intreb , deoarece banii nu i-am vazut inapoi !

Pe la ora 17.00 , in soarele torid al dupa-amiezii aveati un angajat acolo , pe terasa din statia de tramvai Lacu Sarat , toropit de caldura ( apropos , avea apa minerala la el  din partea societatii ? ) care oferea bilete cu 2 calatorii ! Sa va spun ceva : consumasem mici ,  bere sau altele prin statiune si nu mai aveam bani decat de o calatorie ! CE FAC ?

Bilectomattul nu functiona in continua ! Tehnologie de la o firma din Oradea parca , nu?

Sa ma urc in tramvai fara bilet ?

SA O FAC !

SURPRIZA ! La mijlocul statiilor Lacu Sarat si  Centura , in dreptul fostei ferme , sunt HINGHERII BRAICAR ! Opresc tramvaiul si tabara pe calatori ! Cu un reprezentant al Jandarmeriei in spate , ca sa de-a bine la imagine ! Si dai jos pe cei fara bilet ! Si tramvcaiul st ape loc in timpul controlului !

INTREBARI :

Pe oamenii care locuiesc la KM 10  si utilizeaza tramvaiul de COMBINAT moaca de ce nu ii amendati ? Le e frica controlorilor de anmenintarile ca le taie gatul ?

Si pentru dvs. : controlorii aceia au citit primele 10 pagini ale CONSTITUTIEI ROMANIEI ? Este un articol acolo  ( poate fi numita LEGE , nu ? ) in care se spune ca ceea ce fac angajatii dvs. ar fi PRIVARE DE LIBERTATE !

Va spun eu ce voi face : ma voi urca in tramvai fara bilet , astept sa ma dati jos in mijlocul campului dintre Braila si LACU SARAT , voi merge pe jos pana in oras , asa cum faceau fraierii ce au coborat din tramvai , dar va dau si in judecata . SOCIETATEA eviudent , dar si controlorii individual !

Cam asta ar fi …Si sa nu uit : aceste randuri SUNT DEJA POSTATE  pe doua din blogurile personale , pe care le adaug mai jos …

http://forever19blog.blogspot.com/

http://forever19-forever19.blogspot.com/

Din curiozitate , le puteti reciti acolo !

Deoarece am ceva traffic pe ele si mai citesc si altii ! Aceleasi randuri le voi trimite la toata mass-media locala ( adaugat la BCC-ul in prezentul e-mail ) , chiar si  d-nei Aura Costea . Apoi il voi posta pe orice blog , forum sau site de socializare posibil , iar maine , imi iau si camera de filmat , iau si un alt prieten sa filmeze ( el va avea bilet ) si voi calatori cu tramvaiul prin Braila . GHICI CE VOI FACE CU FILMULETUL DACA AM NOROC SA MA DE-A JOS DIN TRAMVAI HINGHERII BRAICAR ? Va spun mai tarziu , mi-a mai venit o idee intre timp !

Sugestie : lasa-ti-i si maine pe traseu , sa ma priveze de libertate , sa imi rapeasca timpul ( oare asta nu costa bani ) , sa ma oblige sa fac miscare ( din mijlocul campului pana in oras ) , sa imi consume acumulatorii la camera video !

SI … VA VENI CIRCUL !

Cam atat !

SCUZE PENTRU TIMPUL RAPIT !

CETATEAN AL BRAILEI OFTICAT

( numele il gasiti pe blog-urile amintite ,

iar un numar de telefon nu are sens a lasa ,

odata ce nu ma astept la rezolvari )

2 răspunsuri to “Un brailean „ofticat” pe Braicar a decis sa ia atitudine”

  1. gabi Says:

    suntem de acord.In statia Carrefour, nu se poate cumpara decat bilet cu 2 calatorii.Daca n-am decat 1,2 lei, merg cu 9 sau altii, nu? Si uite cum Braicarul pierde….
    Si in statia Gospodina iei bilet doar daca ai 2,4 lei. Altfel spus, vrei nu vrei , te intorci tot cu ei. Halal monopol.Rusine Braicar !

  2. Ing Says:

    Cetatean ofticat, daca mergi asa de des, de ce nu iti faci abonament? Asa scapi de toate problemele cu lipsa biletelor.
    Trecand peste literele mari si cratimele in plus, problema e reala, insa nimeni nu garanteaza ca existenta concurentei va aduceun transport civilizat. De fapt, va face exact opusul… de cate ori ai primit bilet la maxi-taxi fara sa insisti? De cate ori biletul primit era proaspat rupt din set si nu refolosit? Asa… decat sa incurajezi evaziunea fiscala, mai bine iti faci un stoc de bilete de tramvai din timp.


Lasă un comentariu