De la cititori: „Proiecte…tot pentru Stancu”


Ne lăudăm noi brăilenii, că atragem fonduri de la Uniune…dar nimeni nu s-a gândit mai departe de fanfaronada ce înconjoară de fiecare dată aprobarea banilor…

Spre exemplu, bunul nostru preşedinte de CJ, s-a gândit el aşa că ar putea totuşi să elibereze complet Casa Tineretului prin mutarea Bibliotecii în centrul oraşului! Nu că ar fi prima oară când vrea acest lucru, dar de data asta iese câştigător şi cu bătăi pe umăr, că, vezi Doamne, ce de bani a mai atras Brăila! Pentru că sunt constructor, şi am văzut proiectul întreb şi eu:

-cum poţi să motivezi că schimbi sediul bibliotecii deoarece clădirea Tineretului este încadrată la clasă de importanţă normală şi nu deosebită – clasa a doua, când clasificarea, poate nu ştie Stancu dar e realizată de ISU şi are 4 clase de importanţă iar alea la care face referire, clasa a II-a – construcţii de importanţă deosebită: şcoli, creşe, săli de spectacole artistice şi sportive; clasa a III-a – construcţii de importanţă normală: clădiri de locuit, hoteluri, construcţii industriale şi agrozootehnice.

A, şi asta nu e tot. La Brăila, în fiecare an, poate nu ştiaţi dar sunt focuri de artificii şi în alte zile decât Revelionul…la finalul festivalului Grigoriu, care se ţine tot la Casa Tineretului!!!Tot aici mai aveam şi o sala de bowling administrată de finul lui Stancu – Cristi Nicolae. Astea nu sunt activităţi tot din clasa a IIa de importanţă pentru că aduc profit preşedintelui CJ. Nu mai spun că tot în urmă cu doi ani a scos din clădirea asta şi BTT-ul care îi încurca afacerile …

-o ultimă întrebare, poate mă lămuresc oamenii mai deştepţi: dă UE bani pentru construcţii noi în zonele de patrimoniu ale oraşelor, când europenii gândesc că astfel de zone sunt aproape sfinte. Ce înseamnă pentru Stancu reabilitare? Să faci o ditamai clădirea? Cei care-i semnează documentele ce spun?

Şi ca să se convingă toată lumea că Stancu aduce bani pentru el în oraşul ăsta, acum doi ani, am contractat lucrări la o şcoală ce închiriase un spaţiu la o patiserie pe care Primăria a trebuit să o anunţe că pentru a semna contractul, tot cu bani de la UE, trebuie să elibereze spaţiul (clădire liberă de sarcini).

In centrul vechi al Brăilei, nu departe de noua biblioteca a lui Stancu, tot cu bani de la UE, CJ reabilitează un imobil lângă teatrul Maria Filotti. De acolo, de peste 7 ani îmi iau cămăşi şi costume de la Magenta o firma braileană pe care Stancu o apreciază mult de vreme ce îi face şi curăţenie pe bani europeni. Nu i-a mai zis nimeni lui Morun, patronul Magenta, să îşi strângă catrafusele că vine UE şi verifică!

P.S. Aş fi şi eu curios cine câştigă licitaţiile pentru execuţie, cel puţin la Bibliotecă, că în centru deja a câştigat Confort 2000, prietenul lui Stancu, Pipera Cornel, nu de alta, dar caietul de sarcini a fost făcut de CJ şi dacă nu câştigă tot băgă la înaintare alte firme „partenere” şi va face tot Concivia lucrările!”
Constructorul C

Lasă un comentariu