„CJ Brăila se transformă tot mai mult într-o menajerie”


Demisionarul Sorin Sarbu i-a adus la cunostinta secretarului CJ Nicu Filote de ce renunta la calitatea de consilier.

Către Consiliul Judeţean Brăila,
Domnului Secretar

Modul în care resursele publice sunt spoliate si transferate, într-o forma sau alta, în favoarea unor firme private în care şeful pesediştilor din Brăila, totodată şi preşedinte al C.J. Brăila are interese, iar Consiliul Judeţean Brăila se transformă tot mai mult într-o „menajerie” de la o sedinţă la alta, face imposibilă exercitarea în parametri legali a mandatului de Consilier judeţean.
Atitudinea inadmisibilă a personajului funambulesc cocoţat la prezidiul C.J., ale cărui maniere cu greu mai pot fi întâlnite chiar şi la grăjdari analfabeţi, reprezintă o probă indubitabilă a lipsei de respect faţă de orice, dar mai ales faţă de proceduri şi faţă de regulamente. Dincolo de aceasta, slugărnicia fanariotă de care dau dovadă unii salariaţi ai Consiliului Judeţean, în a executa orice aberaţie cerută de personajul menţionat anterior, este oripilantă.
La fel de culpabilă sau, poate, mult mai culpabilă este şi lipsa de demnitate a multora dintre cei care au fost aleşi de cetăţeni să reprezinte interesul public, nicidecum să contribuie la sporirea averii personale a şefului lor. Chiar faptul că aproape niciun consilier judeţean nu a luat atitudine formal, măcar, împotriva derapajelor ce se produc în cadrul acestei instituţii, dovedeşte că nu există niciun temei pentru a considera că instituţia Consiliul Judeţean Brăila are vreo legătura cu democraţia reală, a cărei expresie ar trebui sa fie la nivel local.
Din nefericire, în realitate, există doar o maşină de vot, gata oricând să satisfacă orice solicitare ar veni de la prezidiu, dispusă şi interesată în întelegeri deloc onorabile, intra sau transpartinice, „pe sub masă”.
În această stare de lucruri, renunţ la demnitatea publică de Consilier judeţean şi, implicit, de Preşedinte a Comisiei de Sănătate şi Protecţie Socială, începând cu data prezentei.

20 decembrie 2010
Domnului Secretar al Consiliului Judeţean Brăila

Lasă un comentariu