Boc si Blaga- tacere complice in ceea ce-l priveste pe baronul Stancu


Un cititor al BrailaNews care se semneaza Vasile Dragomir mi-a trimis urmatorul e-mail, pe care il public in intregime impreuna cu linkurile catre articolele pe aceeasi tema scrise de mine pe blog.

http://brailanews.blogspot.com/2010/05/paza-aeroportului-din-ianca-extrema.html

http://brailanews.blogspot.com/2010/07/consiliul-judetean-dat-din-nou-pe-ochi.html

„Doamna Aura Costea

„Cheltuirea banului public la nivel naţional” – o temă omniprezentă în birourile guvernanţilor şi la posturile de televiziune şi radio!

„Cheltuirea banului public la nivelul judeţului Brăila de către Mafiotul Consiliului Judeţean Brăila, GHEORGHE BUNEA STANCU” – trecută sub tăcere!

Despre învârtelile lui Gheorghe Bunea Stancu ştie toată lumea dar niciodată nimeni nu a dat publicităţii ceva concret legat de abuzurile „baronului”.

Instrumentele ne sunt la îndemână! Spre exemplu – Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice!

O să constataţi cu „stupoare” că toate licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Brăila (ca şi autoritate contractantă) sunt câştigate de firmele Mafiotului Bunea Stancu, pe care fie le deţine direct fie aparţin unor apropiaţi ai lui.

La situaţia din urmă ne vom raporta în continuare.

Firma de pază „SERVICE GUARD” SRL patronată de ex-jandarmul-interlop, Muşat Cornel, şi de ex-jandarmul-şef, Alexandru Alexandru, „câştigă” într-o veselie contracte cu Consiliul Judeţean Brăila pentru paza unor obiective din administrarea acestuia.

Să luăm de exemplu cazul Aeroportului de la Ianca5 contracte încheiate în perioada septembrie 2009 – iunie 2010 toate finanţate din bani publici din bugetul Consiliului Judeţean Brăila (contract nr. 143/30.09.2009 – 68.749,44 lei fără TVA; contract nr. 181/30.11.2009 – 34.938,24 lei fără TVA; contract nr. 194/16.12.2009 – 158.976 lei fără TVA, contract nr. 64/30.04.2010 – 80.812,80 lei fără TVA, contract nr. 86/30.06.2010 – 321.926,40 lei fără TVA).

Din cele 5 contracte în 3 situaţii procedura de atribuire a constat în „negociere fără anunţ de participare”, justificarea invocată constând în: „Situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”.

O astfel de procedură este folosită cu neruşinare de mafiotul Stancu.

De exemplu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu contractele privind lucrările de întreţinere pe timp de iarnă 2009-2010, când TANCRAD Galaţi (patron: Mafiotul – locotenent Stancic Cătălin) şi CONCIVIA Brăila (patron: Mafiotul – şef Bunea Stancu) au „câştigat” licitaţiile „prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare” (era vorba doar de o „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”, evenimente cum ar fi anotimpul specific zonelor cu climă temperată denumit „iarnă”).

De asemenea în 4 situaţii din cele 5 amintite a fost primită spre evaluare de către „comisia de licitaţie” o singură ofertă (evident cea a „SERVICE GUARD”) iar, în toate cazurile, la secţiunea IV.3.2) se specifică următoarele: „Anunţuri publicate (anunţ publicat) anterior privind acelaşi contract – Nu”, deşi 4 dintre ele, datorită scurgerii ireversibile a timpului, nu aveau decât să apară ulterior publicării primului anunţ.

Prin acest mesaj nu vă ofer decât un crâmpei din vasta activitate infracţională a Mafiotului Bunea Stancu, crâmpei pe care mi-ar plăcea să cred că îl veţi lua în calcul în activitatea dumneavoastră de demascare a marilor corupţi din rândul aleşilor noştri.

PS: mesajul a fost transmis spre studiere şi Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice”, mai scrie Vasile Dragomir.

N.N.: ANRMAP, aflata in subordinea ministerului condus de Vasile Blaga a primit si alte sesizari pe acest subiect. Chiar si la Emil Boc  au ajuns aceste informatii. Dupa cum vedeti, pana la acest moment nu au luat nicio masura,ceea ce duce la o singura concluzie: cunosc cu totii problema de la Braila dar din motive lesne de inteles o tolereaza.

Lasă un comentariu